Das Adlon Eine Familiensaga 2013 German Front Cover 72497

színes, magyarul beszélő, német dráma minisorozat, 270 perc, 2013(12)

Az Adlon hotel látványos, kosztümös tévéfilmsorozat három részben - egy ország, két család és négy generáció története a harmincas évektől napjainkig. 
Az Adlon család története 1904-ben kezdődik, Berlinben, még a két világháború előtti időszakban. Akkor, amikor az emberek naiv bizakodással várták, mit tartogat számukra a 20. század. Lorenz Adlon építtetni kezdi legendás házát a Brandenburgi kapunál. Az Adlon hotelt. Megkapta az engedélyt a szálloda negyedik emeletére is. Őfelsége hozzájárult az egységes utcaképtől való eltéréshez. Az Adlonban az emberek nem csak megszállnak. Az Adlonban élni fognak! Ez volt az életcélja Lorenz Adlonnak. 

Ez az a hely, ahol az üzlet és a politika világa találkozik a pénzzel és csillogással, ahol a bűn számíthat a diszkrécióra - a berlini Adlon hotel, a világ egyik "leggrandabb" grand hotelje. Ez az a történet, amelyben a vízió valósággá válik, egy család története, amelyet Németország legnagyszerűbb szállodája első 90 évének eseményei alakítanak. A történet Sonja születésével kezdődik, akinek élete elválaszthatatlanul összefonódik az Adlon sorsával. Sonja származásának sötét titka magában hordozza a bekövetkező tragédiákat. Miután a császár emigrációba kényszerül és nem tudja tovább patronálni, a szálloda súlyos pénzügyi gondok közé kerül. Louis Adlon és édesapja, Lorenz nagyra becsüli a függetlenséget, Louis új felesége, Hedda nagyszerű üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, látványos bálokat és fényűző eseményeket szervez a viharos húszas években. Sonja az otthonát jelentő szálloda halljában ismerkedik meg Juliannal, egy zsidó zenésszel, és azonnal beleszeret. De Julian a 30-as évek végén kislányukkal együtt kénytelen elmenekülni. A fájdalom és szenvedés új korszaka kezdődik, Sonja a háború alatt és után is rendületlenül kitart az Adlon mellett, miközben kétségbeesetten kutat Julian és a kislánya után...

Louis Adlon - Heino Ferch
Julian Zimmermann - Ken Duken
Sonja Schadt - Josefine Preuß
Friedrich Loewe - Wotan Wilke Möhring
Hedda Adlon - Marie Bäumer
Margarete Loewe - Katharina Wackernagel
Sonja Schadt - Rosemarie Fendel
Lorenz Adlon - Burghart Klaußner
rendező: Uli Edel
forgatókönyvíró: Uli Edel
                            Rodica Döhnert
operatőr: Hanno Lentz
producer: Oliver Berben

Tetszik ez a film, jól szórakoztál?
filmecske.hu facebook
Kövess minket a facebookon is!

Film magyarul

  

Az Adlon hotel (Das Adlon Eine Familiensaga)

Film magyarul

csempefelirat

1-2-3. epizód

vidtome vidtome vidtome

facebook white icon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.