Matrix1

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 144 perc, 1999(12)

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk - a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott - de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot.

Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben.

A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

Neo
Keanu Reeves
Morpheus
Laurence Fishburne
Trinity
Carrie-Anne Moss
Smith ügynök
Hugo Weaving
Cypher
Joe Pantoliano
Brown ügynök
Paul Goddard
Tank
Marcus Chong
Dozer
Anthony Ray Parker
Jones ügynök
Robert Taylor
rendező: 
Andy Wachowski
 
Lana Wachowski
forgatókönyvíró: 
Andy Wachowski
 
Lana Wachowski
zeneszerző: 
Don Davis
operatőr: 
Bill Pope
díszlettervező: 
Owen Paterson
jelmeztervező: 
Kym Barrett
vágó: 
Zach Staenberg
hang: 
David Lee
 
David E. Campbell
vizuális effektek: 
Jon Thum
 
John Gaeta
 
Janek Sirrs
 
Steve Courtley
hang effektek: 
Dane A. Davis

Tetszik ez a film, jól szórakoztál?
filmecske.hu facebook
Kövess minket a facebookon is!

  

Mátrix (The Matrix)

Film magyarul

csempefelirat

vidtome youwatch exashare

facebook white icon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.