the witch banner filmecske.hu

színes, kanadai-amerikai horror, 90 perc, 2015(18)

Az elsőfilmes Robert Eggers rendezése a The Witch (A boszorkány) című horror, amelyért a tavalyi Sundance Filmfesztiválon elnyerte a legjobb direktornak járó díjat. 
1630-at írunk, bő fél évszázaddal járunk a hírhedt salemi boszorkányperek előtt, azonban a rigorózusan vallásos, puritán telepesek számára a sötét babonák, riasztó rémmesék már most is nagyon valósnak hatnak. Boszorkány bárki lehet, ahhoz, hogy megfosztass Isten kegyelmétől elég a legapróbb hiúság vagy könnyelmű ballépés, és az ördög mindig éberen lesi, mikor csaphat le a szegény, megtévedt bűnösökre. Williamet (Ralph Ineson), feleségét és öt gyermeküket száműzik közösségükből – hogy pontosan miért, azt nem tudjuk meg, de sejthető, hogy az atya konok büszkesége és bíráinál szilárdabbnak vélt hite szerepet játszott a döntésben. 
A magára maradt család a vadon peremén, egy komor erdő szomszédságában telepszik le, és keserves, kétségbeesett munkával, tíz körömmel próbálja kikaparni a földből a túléléshez elegendő élelmet a tél beköszönte előtt. Aztán Samuel, az újszülött és megkereszteletlen csecsemő eltűnik, és hiába gyanakszik William fennhangon farkasokra, innentől a családtagok és a néző számára is egyértelmű, hogy a tanya körül a Gonosz ólálkodik. Netán már bent is van. 

Thomasin
Ralph Ineson
William
Anya Taylor-Joy
Katherine
Kate Dickie
Caleb
Harvey Scrimshaw
Jonas
Lucas Dawson
Mercy
Ellie Grainger
Governor
Julian Richings
The Witch
Bathsheba Garnett
Young Witch
Sarah Stephenson
rendező: 
Robert Eggers
forgatókönyvíró: 
Robert Eggers
operatőr: 
Jarin Blaschke
zene: 
Mark Korven
producer: 
Daniel Bekerman
 
Lars Knudsen
vágó: 
Louise Ford

Tetszik ez a film, jól szórakoztál?
filmecske.hu facebook
Kövess minket a facebookon is!

  

The Witch (The Witch: A New-England Folktale)

Film magyarul

csempefelirat

vidtome neodrive flashxtvS
youwatchS allvid exashare

facebook white icon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.